Myter om syntetiske olier

Myte: Motoren skal tilkøres med en traditionel olie og derefter kan man skifte til syntetisk olie som Mobil 1™.
Fakta: Anvendelsen af Mobil 1 i nye køretøjer kan startes når som helst. Tidligere var tilkøring af motorer nødvendig for at fjerne skærespåner og slibestøv inde i motoren og for at ventilerne og ringene skulle falde bedre på plads. Moderne motorer er bygget med bedre tolerancer, forbedret bearbejdning og i renere lokaler end for 10-20 år siden. Motorfremstillingsteknikken i dag kræver ikke tilkøring med en mineraloliebaseret motorolie.

Myte: Anvendelse af Mobil 1 ophæver garantien på min nye bil.
Fakta: Mobil 1 ophæver ikke bilernes garanti bortset fra Mazdas wankel-motor, hvortil Mazda ikke anbefaler nogen syntetisk motorolie. Mobil 1 overgår API- og ILSAC-kravene til motorolier på nye køretøjer. Hvis du er usikker på dette, se køretøjets instruktionsbog eller kontakt fabrikanten. Fordi garantien for de fleste biler forudsætter et kortere serviceinterval end krævet af Mobil 1, anbefaler ExxonMobil at overholde serviceintervallerne i instruktionsbogen i bilens garantiperiode.

Myte: Motoren skal spyles før man skifter til Mobil 1.
Sannheten: Det trengs ikke noen forberedelser før man skifter fra tradisjonell motorolje til Mobil 1.

Myte: Mobil 1 krever et spesielt oljefilter.
Sannheten: Selv om ExxonMobil anbefaler å bruke et oljefilter av høy kvalitet, kan du bruke det samme oljefilteret som brukes med mineralolje

Myte: Mobil 1 lekker ut fra pakningene på gamle biler.
Sannheten: Mobil 1 forårsaker ikke lekkasjer. I virkeligheten er den nye Mobil 1 testet flere titalls ganger med forskjellige tester for industri og underprodusenter, slik at man har kunnet bevise at den ikke forårsaker lekkasje. Den passer fullstendig sammen med de elastomerer som brukes til produksjon av pakninger til biler. Hvis en gammel motor er i god stand og ikke lekker olje, kan Mobil 1 tilby de samme fordelene som om den ble brukt i en ny motor. ExxonMobil anbefaler å reparere lekkasjer før man bruker Mobil 1. ExxonMobil anbefaler også å overholde anbefalingene i bilprodusentens brukerhåndbok ved valg av olje.

Lær mere om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsport


Find den rigtige olie til din bil


Produktvælger


Køb Mobil 1™ her


>  Køb fra en distributør