40 års historie om en olie, der beskytter, bygger partnerskaber og præsterer maksimalt

2014 markerer 40-års jubilæet for den kommercielle lancering af Mobil 1™ mærket. Siden 1974 har den syntetiske Mobil 1 motorolie konstant hævet standarderne for motorolieegenskaber og beskyttelse af bilmotorer. Ved at gøre forbrugernes oplevelse af motorolie bedre og bedre gennem årene har Mobil 1 mærket hjulpet en hel generation af bilister med at få det maksimale ud af deres bil.

Desuden har Mobil 1 mærket udviklet og udbygget sine forbindelser med bilproducenter og verdens bedste racerteams til ægte partnerskaber omkring innovation og konstruktion af bilmotorer.

Effektiv motorbeskyttelse


Da den syntetiske Mobil 1 motorolie officielt kom til verden i 1974, blev den lanceret som den sikre metode til at forbedre brændstofeffektiviteten. Senere kom der sammensætninger til at beskytte motorer inden for et større temperaturområde og under flere forskellige driftsforhold end nogen anden olie. Og i en efterfølgende sammensætning havde olien et reduceret fosforindhold for at forlænge katalysatorers levetid.

I takt med at Mobil 1 motoroliesortimentet blev større, voksede oliens omdømme samtidig på grund af dens suveræne egenskaber. 

I dag er Mobil 1 fortsat verdens førende mærke af syntetiske motorolier. Mobil 1 findes i en lang række sammensætninger på markedet i lande overalt i verden. Disse Mobil 1 produkter har enestående slidbeskyttende egenskaber, fungerer suverænt ved høje og lave temperaturer og forebygger slamdannelse og skadelig koksdannelse.

 

4 årtier, 213 hold, 531 racerbiler, 83 mesterskaber, 1 olie, over 1,5 mio. km på banen, og vi ruller videre

Top 10 højdepunkter i historien om Mobil 1

1974
Mobil 1™ lanceres kommercielt som syntetisk motorolie – sætter nye standarder for smøremiddelteknologi.
1988

Mobil 1™ mærkets samarbejde med Williams Formula 1 racerteamet kulminerer med i alt 40 sejre, 4 konstruktørtitler og 3 kørertitler.

1992
Chevrolet vælger syntetisk Mobil 1™ motorolie til fabrikspåfyldning til alle deres 1992 Corvette modeller, bortset fra ZR-1. Året efter bliver Mobil 1™ anvendt som den fabrikspåfyldte olie til alle Corvette modeller. Efter 22 år er dette det første og længstvarende samarbejde omkring fabrikspåfyldning mellem Mobil 1™ og et bilmærke.


1996

Porsche begynder at anvende Mobil 1™ 0W-40 syntetisk motorolie til påfyldning fra fabrikken og anbefaler olien ved serviceeftersyn til deres 1996 modeller. 18 år senere anvendes Mobil 1™ syntetisk motorolie til påfyldning fra fabrikken og anbefales ved serviceeftersyn til motorerne på 22 Porsche modeller.

2003
Syntetisk Mobil 1™ motorolie vælges til at beskytte motorerne på de biler, der deltager i Drive Around the World Expedition – en rejse på mere end 45.000 km under ekstreme temperaturforhold, lige fra 53˚C i Mojaveørkenen til -50˚C i Sibirien.


2004

Mobil 1™ 5W-40 Formula til lastbiler og SUV'er lanceres til at beskytte motorer, der udsættes for store driftsbelastninger under høje temperaturer og til effektiv beskyttelse ved koldstart af pickupper, varebiler, SUV'er samt lette til mellemtunge lastbiler.

2004
Mobil 1™ lancerer sine ESP olier (Emission System Protection). De er baserede på den minimalt askedannende Mobil TM Low Ash-teknologi og forlænger levetiden for emissionsreducerende udstyr på diesel- og benzinmotorer, samtidig med at de har den syntetiske Mobil 1™ motorolies effektive ydelsesegenskaber.


2007

Mobil 1™ syntetisk motorolie vælges som fabrikspåfyldt olie til alle Cadillacs 2008 modeller af Escalade og DTS. Dermed var Mobil 1™ oliestandarden for alle nye 2008 Cadillac modeller, som rullede af samlebåndet.