Kør flere km på literen

  • Moderne bilmotorer udnytter ca. 15% af energien.
  • Den øvrige energimængde (ca. 85%) anvendes ikke og afgives som varme i udstødningsgassen eller forbruges af motoren i form af friktion.

Der er 4 hovedområder i en motor, hvor der er energitab

1. Ventildrevet

Der sker energitab i knastaksellejerne og desuden i kontaktområdet mellem ventilen og løfteren.

Når motoren varmes op, cirkulerer Mobil 1 med sin lavere viskositet hurtigere, så metal-metalkontakt minimeres, og friktion og slitage reduceres. Mange moderne motorer har rulleløftere, som reducer friktionstab.

2. Stemplet og cylinderen

Der går energi tabt mellem stemplet og cylinderforingen ved forbrændingstakten og især før og efter stemplets mellemposition.

Mobil 1 reducerer friktionen ved kontaktpunkter mellem stemplernes kompressionsringe og cylindervæggene.

3. Oliepumpen

I oliepumpen er der energitab, som skyldes, at der forbruges rotationsenergi ved pumpning af olier med højere viskositet især ved opvarmning af motoren.

Under opvarmningen cirkulerer den fuldsyntetiske Mobil 1 olie lettere gennem oliepumpen, så der kræves mindre energi til at pumpe olien til motorens kritiske komponenter.

4. Krumtapakslen

Hovedlejerne og plejlstangslejerne er de to steder, hvor der opstår friktion.

Den syntetiske baseoliesammensætning af Mobil 1 giver en lav, indvendig væskefriktion, som medvirker til, at motoren udnytter energien bedre.

Mobil 1 smører hurtigere og har mindre væskefriktion end olier med højere viskositet.

* Sammenligning baseret på potentielt lavere brændstofforbrug opnået ved at skifte fra olier med højere viskositet til en SAE 5W-30 olie. Sammenlignende data opnået ved hjælp af den europæiske brændstofforbrugstest M111FE udført af det tyske testlaboratorium ISP. De faktiske besparelser afhænger af køretøjs-/motortypen, omgivelsestemperaturen, køreforholdene og den nuværende olieviskositet.

Lær mere om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsport


Find den rigtige olie til din bil


Produktvælger


Køb Mobil 1™ her


Køb fra en distributør