Ren forrude

Kontroller, at vinduesvasksystemet fungerer, og at der er tilstrækkelig med sprinklervæske, inden du bevæger dig ud i trafikken. Husk også at rengøre forlygterne på bilen regelmæssigt. Når insekterne hober sig op foran på billygterne, kan det forringe deres effekt dramatisk.

Klart udsyn

Vinduesvasksystemet et relativt enkelt i næsten alle biler. Det består af en sprinklerbeholder, en pumpe og en masse slanger, som transporterer væsken op fra beholderen til forruden. Der hører også et par sprøjtespidser til systemet, som sprøjter væsken op på ruden. Ved hjælp vinduesviskerne vasker væsken snavs og insekter af ruden. Sørg for at holde beholderen fyldt, så skal det hele nok fungere, som det skal. Hvis aktivering af vinduesviskerne kun får viskerne til at glide hen over de udtørrede insekter, så er det på høje tid at kontrollere, om systemet fungerer.

1. fase – Den første fase er den allervigtigste: Fyld sprinkerbeholderen op. Oftest er dette den første og eneste arbejdsfase.

2. fase – Bed en kammerat om hjælp til at afprøve vaskesystemet, mens motoren er standset. Lyt til lyden fra motorpumpen. Høres der ingenting? Kontroller sikringen og strømforbindelserne. Skift motorpumpen ud med en ny, hvis den er i stykker.

3. fase – Find derefter de slanger, der går fra pumpen op til sprøjtespidserne. Kontroller, at de ikke er trykket flade, sådan som slangen på billedet.

4. fase – Den beskadigede slange repareres eller skiftes ud med en ny. Du finder passende slanger hos enhver reservedelsforhandler, placeret lige ved siden af vinduesviskerne.

5. fase – Gør dyserne rene. Gammel bilvoks og vejsnavs kan forstoppe hullerne. Kontroller også dysernes indstilling. Sprinklervæsken gør ingen nytte, hvis den sprøjtes op på biltaget. Udsynet er igen klart!

Lær mere om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsport


Find den rigtige olie til din bil


Produktvælger


Køb Mobil 1™ her


Køb fra en distributør