Kørsel om sommeren

Økonomisk kørsel og en vedligeholdt bil holder omkostningerne nede .

– Om sommeren kører man ofte længere, og selv den mindste ændring i brændstofforbruget får omkostningerne til at stige, fortæller teknisk rådgiver Krister Kronqvist hos ExxonMobil Finland.
Det anbefales at få bilen efterset inden sommerferien. Det er f.eks. en god ide at kontrollere olien, og skifte den, hvis det er nødvendigt. – Efter vinteren er der ofte urenheder i motorolien, som f.eks. sod, smuds, vand eller brændstof. Disse urenheder reducerer oliens smøreevne, fortæller Krister Kronqvist.

Hensigtsmæssig kørsel er nøglen til at køre økonomisk

Ud over vedligeholdelsen er økonomisk kørsel godt for enhver bil, motor og pengepung. Ved at undgå pludselige opbremsninger, unødvendig acceleration, tomgang og den værste myldretid kan brændstofforbruget reduceres. Det anbefales at planlægge ruten på forhånd for at undgå omveje, og her er navigationsanlæg praktisk til formålet.

– Hvis du har en bilcomputer, skal du helt klart bruge den. Det er en rigtig god måde at lære, hvordan man kører mere økonomisk, tilråder Krister Kronqvist.

Hvilken olie skal jeg bruge til min bil?

På Mobil 1™ hjemmeside er der en funktion til olievalg, der hjælper dig med at vælge den rette olie til din bil.

Mange bilproducenter anbefaler at bruge syntetiske smøremidler. Syntetisk olie smører godt ved alle driftstemperaturer og under alle driftsforhold. Denne olietype reducerer motorfriktionen og beskytter motoren mod slitage. Det betaler sig at være opmærksom på mængden og kvaliteten af motorolien, da dette påvirker brændstofforbruget.

ExxonMobils tjekliste:

En ren og vedligeholdt bil er sikrere og mere komfortabel at køre i, bruger mindre brændstof. Og påvirker brændstofforbruget positivt. Hvad skal du tage højde for, når du gør klar til motorvejskørsel i sommerferien?

 • Kontroller dækslitagen, dæktryk og hjulindstillingen.
 • Desuden vil din bil have godt af en sommerrengøring. Vask omhyggeligt, og efter vask tørres og vokses lakken. Støvsug og vask bilen indvendigt. Husk at rengøre forruden og de øvrige ruder på indersiden!
 • Kontroller vinduesviskerne. Hvis viskerbladene er slidte, skal de skiftes. Efterfyld sprinklervæske.
 • Kontroller, at der er tilstrækkelig kølervæske på.
 • Kontroller motorens luftfilter¨og skift filtret hvis de er mørke. Det er også en god ide at skifte kabineluftfiltret en gang om året.
 • Hvis støddæmperne virker slidte, skal de udskiftes.
 • Test bremserne. Bremsevæsken bør skiftes mindst hvert andet år.
 • Kontroller motoroliestanden. Efterfyld, eller skift olien. Brug helsyntetisk olie, hvis det anbefales af bilproducenten.
 • Hensigtmæssig kørsel gør det nemmere at køre økonomisk. Planlæg ruten på forhånd. Når man er agtpågivende bag rattet, kan man undgå pludselige opbremsninger og unødvenig acceleration.
 • Du er ikke alene på vejen. Hensyn og overholdelse af færdselsreglerne gør turen mere behagelig for alle.
 • Husk at holde tilstrækkelig mange pauser og vær positivt indstillet på turen. Disse ting gør selv de længste køreturer til en god oplevelse.

Lær mere om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsport


Find den rigtige olie til din bil


Produktvælger


Køb Mobil 1™ her


Køb fra en distributør