Mobil 1™ og Scott Brady: Til kamp i Mongol Rally

Lige fra den frosne tundra ved den nordlige polarkreds til det betagende klippelandskab i Moab i Jordan har Scott Brady – eventyrlysten kører og udgiver af rejsemagasinet Overland Journal – besejret de vanskeligste terrænforhold i verden. Men trods hundredtusinder af kilometers farefyldte køreoplevelser må selv Scott Brady skrive under på, at Mongol Rally er en udfordring helt uden lige.

Med en strækning på næsten 18.000 km gennem ekstremt terræn fra den spanske kyst til hjertet af Asien præsenterer motorløbet Mongol Rally sig som det eneste tilbageværende rigtige motorløbseventyr i en verden af stadigt flere tøsedrenge.

Men hvor en gennemsnitlig rallystrækning lægger vægten på sikkerhed, gør Mongol Rally det stik modsatte ved at skabe fare.
 
 

Der er ingen officiel bane. Brug af elektronisk navigationsudstyr er strengt forbudt. “Det er en bilmarathon, hvor deltagerne på enhver måde er sin egen lykkes smed, og hvor alle kneb gælder," fortæller Scott Brady.


Og som om en transkontinental ekspedition tværs gennem klodens fjernestliggende egne ikke er nok, har deltagerne heller ikke den rare og trygge fornemmelse af en topydende motor, for faktisk tillader reglerne kun en motorstørrelse på sølle 1,5 l.


I juli 2010 startede Scott Brady og hans navigator Charles Nordstrom fra Barcelonas bycentrum i en Suzuki Jimny fra 2001 med en robust 1.3-liters motor.

Med en køretur på næsten 18.000 km at se frem til, gennem ørkensænkninger og bjergkæder, kunne de ikke risikere at løbe nogen som helst risici med hensyn til bilens vedligeholdelsesmæssige stand. Derfor valgte de Mobil 1, verdens førende mærke af syntetiske motorolier.

“Vi kørte gennem Wakhankorridoren langs grænsen til Afghanistan – et område, der er berygtet for lovløshed og patruljerende banditter,” erindrer Scott Brady. “På et tidspunkt krydsede vi en vejstrækning, der var oversvømmet, og et motorsvigt her kunne have fået alvorlige konsekvenser.”

Efter næsten to måneder bag rattet, hvor de havde passeret gennem 22 lande, var Scott Brady forbavset over, at bilens motor fortsat kunne yde så fremragende.

“Efter næsten 18.000 km kørsel med en 1,3-liters motor står det ret klart, at vi traf det rette valg med Mobil 1,” fortæller Scott Brady. Læs hele historien her, og se nogle af de fantastiske videoer fra ekspeditionen her til højre.

Du kan få mere at vide om Scott Brady og Expedition West på www.expeditionswest.com

 

Lær mere om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsport


Find den rigtige olie til din bil


Produktvælger


Køb Mobil 1™ her


Køb fra en distributør